Disclaimer | Links

 

 

Welkom

Hier zijn uw antwoorden te vinden op alle business vraagstukken in de energiesector.

Nieuws

Energy-College-Base

Stel een vraag en vind een antwoord of verzoek tot online advies.

Login

hoegroenbenik.nu

Bepaal uw groene koers

Login

Training op maat

Zowel kennis van de standaard trainingen als andere onderwerpen kan kennis worden overgedragen. Aan de hand van specifieke wensen en/of specifieke situaties kunnen aangepaste trainingen worden verzorgt.

Neem contact op voor uw specifieke wensen!

Algemene informatie
Contact opnemen

Training introductie energiemarkt

De rollen en verantwoordelijkheden in de geliberaliseerde energiemarkt is enorm veranderd. U zal weten wat de achtergrond is van hedendaagse situatie, de marktpartijen, de verantwoordelijkheden, marktwerking (onbalans) en marktontwikkelingen.

Meer informatie
Online inschrijven

Training allocatie elektriciteit

Allocatie is het toewijzen van energie aan programmaverantwoordelijke partij. Weet u echter hoe het precies werkt en welke consequenties de resultaten ervan met zich mee brengen? Na het volgen van deze training beslist wel.

Meer informatie
Online inschrijven

Training allocatie gas

Een belangrijk aspect bij de liberalisering van de energiemarkt was de bepaling wie verantwoordelijk is voor welke verbruiken en kosten. Eerder konden alle kosten namelijk aan één partij worden toegewezen (het nutsbedrijf), maar nu zijn er meerdere partijen (netbeheerder, shipper en leverancier, meetverantwoordelijke) binnen het gebied en zijn de kosten niet eenduidig te verdelen. De oplossing van dit probleem ligt in de allocatie.

Meer informatie
Online inschrijven

Training reconciliatie elektriciteit

Een veelvuldig genoemd onderwerp is de "zogenaamde" relatie tussen onbalans verrekening en reconciliatie. Ook wordt vaak de vraag gesteld waarom “netbeheerders” willen reconcilieren. Deze werkelijkheid rondom deze onderwerpen wordt uitvoerig behandeld in de training. Niet alleen het proces zelf, maar ook de achterliggende redenen waarom de energiemarkt dit doet en hoe de financiële stromen verlopen worden inzichtelijk gemaakt.

Meer informatie
Online inschrijven

Training reconciliatie gas

‘Reconciliatie’ gas....of ‘her-allocatie’ gas.... Hoe dan ook, het schijnt echter een lastig proces te zijn. Aan de andere kant laat deze training zien dat het echter slechts twee marktberichten kent. Wil u weten hoe het precies werkt en welke consequenties de resultaten ervan met zich mee brengen? Wilt u weten welke variabelen de reconciliatie beïnvloeden? Na het doorlopen van deze training zal het inzicht aanzienlijk groter zijn.

Meer informatie
Online inschrijven

Training metering en volumebepaling

Optimale volumebepaling vind plaats door het tijdig samenbrengen van gegevens over de klant, de meetinstallatie, het contract en de netwerkaansluiting. Meten van profielen en tarieven, staat in feite los van de werkelijke volumebepaling. Het is namelijk lang niet altijd zo dat de laatste meterstand minus de voorlaatste meterstand per definitie het verbruik oplevert. In deze training gaan we in detail in op de verschillende mogelijkheden van meetdatacollectie, hoe een gecorrigeerd volume tot stand komt voor zowel elektriciteit als gas en welke (wettelijke) regels bestaan voor het valideren en repareren van volumes.

Meer informatie
Online inschrijven

Training Meetdata collectie via GPRS

De eigenschappen van de meetketen worden in detail behandeld. Naast de eigenschappen van een GPRS netwerk, IP-rates binnen de APN, dekking, radius, beveiligde netwerkverbindingen wordt dit gekoppeld aan praktische situaties met voorbeelden zoals meerdere meters toevoegen binnen dezelfde APN of een tweede GPRS provider voor hetzelfde AMR systeem, etcetera.

Meer informatie
Online inschrijven

Training klantprocessen

De eerste reactie is vaak, dat het toch niet moeilijk is om het overzicht te hebben van de huidige klantprocessen in de Nederlandse energiemarkt. In principe is dat ook zo, maar als we wat dieper gaan kijken hoe deze processen doorgevoerd worden in ICT systemen en hoe andere marktpartijen reageren op de berichten, zijn er toch diverse redenen waarom de uitval hoog kan zijn. Het proces ‘switch’ lijkt op het proces ‘inhuizing’ en wat is ook alweer het verschil tussen een ‘directe inhuizing’ en een ‘geforceerde inhuizing’...?

Meer informatie
Online inschrijven

Agenda & Events

juni 2015

M D W D V Z Z
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ronde tafel gesprek
Meeting Kaartspel
Impact voor mij

Kaartspel
Op een leuke competitieve manier inzicht krijgen in alle details van de onbegrensde complexe energiesector.

Spelregels

Open Trainingen
De data voor 2014 zijn bekend, schrijf u nu in!

Klik hier voor het overzicht...


Geef uw mening...
over "het aantal jaren dat we nog hebben voordat de olie voorraad op is".

Stem